En härligt läskande cheesecake med kiwi på kokoskex botten!
Instruktioner
- Krossa kexen för hand eller i matberedare. Blanda kexsmulorna med flytande margarin till en massa. Tryck ut massan i en springform, ca 22-24 cm i diameter. Ställ in springformen i frysen under tiden du gör fyllningen.
- Blanda lättdryck och gelatinpulver i en stor mugg, och låt pulvret stå och svälla.
- Vispa färskosten smidig med elvisp. Tillsätt sockret och vispa blandningen smidig.
- Tillsätt äggen, ett åt gången, och vispa 1 min efter vart tillsatt ägg.
- Tillsätt kesella och vaniljsocker. Vispa blandningen så att allt blir väl blandat.
- Lös upp gelatinblandningen genom att ställa muggen i en kastrull med kokande vatten. Häll i geletinblandningen under fortsatt vispning.
- Häll fyllningen över den frysta kexbotten. Ställ in formen i kylskåpet tills fyllningen stelnat, minst 4 timmar gärna över natten.
- Skala och skiva kiwifrukterna. Dekorera cheesecaken med skivorna.
Publicerat den
27 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
God smak, men alldeles för mycket gelatin. Den blev som gelé, om man gillar det så är det perfekt.
God smak, men alldeles för mycket gelatin. Den blev som gelé, om man gillar det så är det perfekt.
Naturligtvis går det att minska mängden gelatinpulver. Prova med 2½ msk istället.