Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron och limecheesecake med kiwi

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En härligt läskande cheesecake med kiwi på kokoskex botten!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen för hand eller i matberedare. Blanda kexsmulorna med flytande margarin till en massa. Tryck ut massan i en springform, ca 22-24 cm i diameter. Ställ in springformen i frysen under tiden du gör fyllningen.
  2. Blanda lättdryck och gelatinpulver i en stor mugg, och låt pulvret stå och svälla.
  3. Vispa färskosten smidig med elvisp. Tillsätt sockret och vispa blandningen smidig.
  4. Tillsätt äggen, ett åt gången, och vispa 1 min efter vart tillsatt ägg.
  5. Tillsätt kesella och vaniljsocker. Vispa blandningen så att allt blir väl blandat.
  6. Lös upp gelatinblandningen genom att ställa muggen i en kastrull med kokande vatten. Häll i geletinblandningen under fortsatt vispning.
  7. Häll fyllningen över den frysta kexbotten. Ställ in formen i kylskåpet tills fyllningen stelnat, minst 4 timmar gärna över natten.
  8. Skala och skiva kiwifrukterna. Dekorera cheesecaken med skivorna.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lo0wthie 23 april 2010

    God smak, men alldeles för mycket gelatin. Den blev som gelé, om man gillar det så är det perfekt.

  • lo0wthie 23 april 2010

    God smak, men alldeles för mycket gelatin. Den blev som gelé, om man gillar det så är det perfekt.

  • Bodil56 23 april 2010

    Naturligtvis går det att minska mängden gelatinpulver. Prova med 2½ msk istället.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.