Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och limesorbet

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Detta recept är smaksatt av både lime och citron, väldigt uppskattat en varm sommardag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp sockret i 3½ dl vatten på svag värme under omrörning. Koka upp och låt koka i 10 minuter. Låt lagen svalna.
  2. Tillsätt citron- och limesaft, häll blandningen i ett plastkärl och ställ i frysen tills den börjat stelna.
  3. Häll över i en stor bunke och vispa den skummig. Vispa äggvitorna hårda och styva i en annan skål och vänd ner dem i saftblandningen.
  4. Ställ tillbaks alltihop i plastkärlet och frys tills sorbeten blivit fast.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Jullan009 27 maj 2009

    Hej! Jag har provat din sorbet och den blev rätt så bra men en liten ändring i receptet, det skulle bli mer förståligt då. Tänkte att efter att man har vispat upp äggvitorna så skriv kankse att man ska blanda ihop allt. Jag hällde bara över och då blev det inte lika bra. Men tack för receptent det var roligt att göra sin egen sorbet! Hälsningar Julia

  • raatikainen 2 juni 2011

    Jag har en liten fråga angående hur många portioner receptet räcker till? :)

  • gertluddpowwel 8 november 2013

    Tycker den var okej, lite väl syrlig för min smak kanske :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.