Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och marängdessert

(1 kommentar)  
Skriv ut

En mycket uppskattad och perfekt avslutning av en god middag, en given succé. Jag räknar att detta recept räcker till 4 personer. Jag har bjudit på denna dessert otaliga gånger. Mina gäster har alltid tagit om. Det är kombinationen sött och surt som gör denna dessert så fantastiskt. Bjuder man inte om den räcker den till minst 6 personer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna och sockret blandat med bakpulver till en marängsmet. Häll smeten i en smord springform. Grädda i ca 1 timme i drygt 100 grader.
  2. Under tiden sjudes äggulorna, sockret och citronsaften i vattenbad tills den tjocknar. Vispa hela tiden. Låt svalna
  3. Vispa grädden.
  4. Bred ett lager av grädden på marängen. Lägg på citronkrämen. Bred på ytterligare ett lager av grädde
  5. Garnera med rivet citronskal

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lece 16 november 2009

    Supergod efterrätt, len i smaken, söt och syrlig, det var det godaste jag ätit på länge . Jag ger den en femma i betyg !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.