Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron och marängpaj

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En himmelsk paj som har en perfekt combo mellan söt och syrlig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop vetemjöl och smör till pajdegen, gärna i matberedare. Tryck ut den i pajform/springform 24 cm i diameter och ställ sedan i kylen ca. 15 minuter. Nagga sedan botten med en gaffel och grädda av pajskalet i ugnen på 225 grader i 15 minuter.
  2. Medan pajskalet svalnar så blandar du ihop citronkrämen. Blanda då vatten, socker, majsstärkelse, pressad citron och rivet citronskal i en kastrull. Rör med en träslev då det kokar upp och blir krämigt tjock. Ta kastrullen från plattan och rör i äggulorna och låt krämen sjuda upp under omrörning. Till sist blandar du i smöret och låter krämen svalna i kastrullen. Ha sedan i krämen i pajskalet och ställ åt sidan.
  3. Till marängtäcket så vispar du äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt hälften av sockret och vispa smeten ganska styv. Vänd ner resten av sockret och blanda ihop det till en jämn, tjock, styv smet. Om du kan vända upp och ner på bunken med marängen i utan att den rör sig så är det perfekt! Bred ut marängen över citronkrämen i pajskalet, gräddas mitt i ugnen i 250 grader tills marängen fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.