Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och örtbakad gös

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig gös, full med örter som serveras med härliga primörer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 50 grader.
  2. Skär bort eventuellt skinn från fisken, strö över salt och socker. Strö över hackad dill och citronskal på skinnsidan på 2 filéer. Lägg de andra 2 ovanpå. Lägg på plastfolie och rulla ihop till tajta rullar.
  3. Baka i ugnen på 50 grader tills fisken har 45 grader innertemperatur. Låt svalna och skär snygga skivor genom plasten. Höj sedan ugnen till 100 grader och värm fisken i ugn några minuter före servering.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Skala och dela morötter och potatis grovt. Skölj löken och dela i bitar. Fördela morötter, potatis och lök samt lägg rosmarin, olja och salt på tillklippta bitar av bakplåtspapper. Knyt små knyten och vira in i folie. Lägg på glöd eller i ugnen i ca 30 minuter. Servera dem varma till fisken.
  6. Smält smöret. Vispa äggula, pressad vitlök, citronsaft och skal över medelvärme i en kastrull tills det tjocknar. Det får inte bli äggröra. Ta av från plattan och vispa i det smälta smöret droppvis. Tillsätt torkade örter och smaksätt med salt och peppar. Vänd i gräslök och servera till fisken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.