Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och Räk- Gratinerad Hokifilè.

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Fisk som på krogen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smaksätt potatismoset med äggulan och olivoljan. Spritsa moset längs kanten på ett ungsfast fat.
  2. Sjud fisken under lock i saltat vatten, 2-4 minuter räcker normalt. Lyft över fisken tll fatet utan att onödigt vatten följer med.
  3. Smörfräs hackad lök, rör i vetemjöl, späd med vatten, vin och grädde och lägg i en buljongtärning. Sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med rivet citronskal, salt och peppar.
  4. Sila såsen över fisken. Gratinera fatet i 225 graders ugn till dess moset fått fin färg. Garnera med räkor, dill, citron och broccoli.
  5. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • MAMMAMU75 24 januari 2009

    Kanongott! Hälsar jag och familjen

  • Neta52 25 november 2009

    Det här var jättegott. Dessutom såg rätten så fin ut när man tog ut den från ugnen, så man blev hungrig av att bara titta på den! Maken var mäkta imponerad och hans kommentar var: Det smakar väldigt bra och det är som att äta på en bättre restaurang. Jag tycker du ska fotografera rätten och lägga in bilden, det gör nog att ännu fler sparar receptet. Det här kan jag mycket väl tänka mig att servera som en festmåltid om man vill ha en fiskrätt, men varför inte servera det en vanlig vardag, även om det "bara" är familjen (i mitt fall bara maken och jag då alla barnen är utflugna)? Jag ger det här receptet en 5:a.

  • Maca 6 januari 2011

    Jätte, jätte gott den här rätten kommer jag att göra fler gånger. Tack för en sån god recept. >God fortsättning på det nya året.

  • Pirkko 14 mars 2011

    Jättegott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.