Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och Rice Krispietårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Söt, syrlig, krispig, seg, krämig och fluffig - ja, så kan man beskriva den här festliga och fantastiskt goda marängtårtan. En tårta som alltid uppskattas!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitor och socker till ett fast skum. Rör ner Rice Krispies.
  2. Smörj en långpanna, ca 30x40 cm, klä den med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda bottnen i ca 1 tim. Stäng sedan ugnen. Låt kakan stå kvar ca 15 min.
  3. Stjälp försiktigt upp bottnen på ett galler och ta bort papperet medan kakan ännu är värm.
  4. Citronkrämen: Rör samman äggulor och socker i en kastrull. Tillsätt grädde och mjöl. Sjud tills krämen börjar tjockna.
  5. Dra kastrullen från värmen och klicka ner smöret samtidigt som du rör i krämen. Smaksätt med citruslikören och låt krämen kallna.
  6. Dela bottnen i två delar. Bred krämen på den ena delen och lägg över den andra delen.
  7. Vispa grädden till garneringen och bred den över kakan. Smält chokladen på svag värme och ringla den över kakan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ROSALIE 20 september 2008

    En verkligt god tårta och inte alls svår att göra, men man måste ta tid på sig om man ska göra flera. /Lisbeth

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.