Söt, syrlig, krispig, seg, krämig och fluffig - ja, så kan man beskriva den här festliga och fantastiskt goda marängtårtan. En tårta som alltid uppskattas!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitor och socker till ett fast skum. Rör ner Rice Krispies.
- Smörj en långpanna, ca 30x40 cm, klä den med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda bottnen i ca 1 tim. Stäng sedan ugnen. Låt kakan stå kvar ca 15 min.
- Stjälp försiktigt upp bottnen på ett galler och ta bort papperet medan kakan ännu är värm.
- Citronkrämen:
Rör samman äggulor och socker i en kastrull. Tillsätt grädde och mjöl. Sjud tills krämen börjar tjockna.
- Dra kastrullen från värmen och klicka ner smöret samtidigt som du rör i krämen. Smaksätt med citruslikören och låt krämen kallna.
- Dela bottnen i två delar. Bred krämen på den ena delen och lägg över den andra delen.
- Vispa grädden till garneringen och bred den över kakan. Smält chokladen på svag värme och ringla den över kakan.
Publicerat den
8 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En verkligt god tårta och inte alls svår att göra, men man måste ta tid på sig om man ska göra flera. /Lisbeth