Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och rosmarinkyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ugnsstekta kycklinglår med smak av citron och rosmarin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Torka av kycklinglåren och gnid in dem med en ½ citron och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och krydda med peppar och rosmarin. Pensla kycklinglåren med smält smör blandat med worcestersås.
  3. Stek kycklingen i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter. Kontrollera att köttsaften är ofärgad.
  4. Sås: Sila stekskyn och blanda med lätt crème fraiche i en kastrull och koka upp. Vispa ner brun redning och koka i 3 minuter. Smaka av med honung, salt och peppar. Servera med sallad och kokt quinoa eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.