Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och senapsglacerad kyckling med ljumma haricots verts

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Festlig och fräsch kycklingrätt med läckra haricots verts!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Glaze: Blanda honung, citronskal, citronsaft och senap i en kastrull. Koka ihop till en simmig glaze.
  3. Kyckling: Vänd kycklingbenen i glazen och lägg dem i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen 30-35 min, kontrollera med en sticka att köttsaften är klar. Krydda kycklingen med salt och peppar.
  4. Koka haricots verts i saltat vatten ca 4 min. Häll av vattnet. Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda lök, olja och vinäger. Häll dressingen över de varma bönorna och smaka av med salt och peppar. Vänd ner persilja.
  5. Servera bönorna till kycklingen.
  6. Tips! För mycket smak gällande kycklingen, gör dubbel sats glaze.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.