Festlig och fräsch kycklingrätt med läckra haricots verts!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º.
- Glaze:
Blanda honung, citronskal, citronsaft och senap i en kastrull. Koka ihop till en simmig glaze.
- Kyckling:
Vänd kycklingbenen i glazen och lägg dem i en ugnssäker form.
Stek i mitten av ugnen 30-35 min, kontrollera med en sticka att köttsaften är klar.
Krydda kycklingen med salt och peppar.
- Koka haricots verts i saltat vatten ca 4 min. Häll av vattnet. Skala och finhacka schalottenlöken.
Blanda lök, olja och vinäger.
Häll dressingen över de varma bönorna och smaka av med salt och peppar. Vänd ner persilja.
- Servera bönorna till kycklingen.
- Tips!
För mycket smak gällande kycklingen, gör dubbel sats glaze.
Publicerat den
16 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar