Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och vallmomuffins

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Syrligt och sött - en oslagbar kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stöt vallmofröna i en mortel, koka upp mjölken och häll den över fröna. Låt dem stå och dra 5 minuter. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, socker, honung och citronraspet pösigt.
  2. Blanda mjölet och bakpulvret i en bunke. Sikta ner det i smeten och rör om försiktigt. Tillsätt smöret och vänd sist i vallmofröblandningen. Låt smeten stå och svälla 1-2 timmar i rumstemperatur.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en muffinsplåt i teflon och fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda i ca 15 minuter, gräddningstiden kan variera från 12 till 18 minuter beroende på ugn. Det är säkrast att prova med en sticka att muffinsen är torr.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.