Syrligt och sött - en oslagbar kombination.
Instruktioner
- Stöt vallmofröna i en mortel, koka upp mjölken och häll den över fröna. Låt dem stå och dra 5 minuter.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, socker, honung och citronraspet pösigt.
- Blanda mjölet och bakpulvret i en bunke. Sikta ner det i smeten och rör om försiktigt.
Tillsätt smöret och vänd sist i vallmofröblandningen.
Låt smeten stå och svälla 1-2 timmar i rumstemperatur.
- Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en muffinsplåt i teflon och fyll formarna till 3/4 med smet.
Grädda i ca 15 minuter, gräddningstiden kan variera från 12 till 18 minuter beroende på ugn.
Det är säkrast att prova med en sticka att muffinsen är torr.
Publicerat den
16 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar