Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och vaniljfromage

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En fluffig, fast och mild fromage som är väldigt enkel att göra och passar särskilt bra som efterrätt till sommarens grillmiddagar. Eftersom den är så fast passar den bra att välta upp. Snyggast blir det om man smörjer formen med lite neutral matolja men enklast är det att klä formen med plastfolie.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinet.
  2. Tvätta citronen, riv det gula av skalet fint och pressa ur saften.
  3. Vispa äggulor och socker vitt. Rör ner citronskal och gräddfil . Smält gelatinet på svag värme i citronsaften. Häll det under vispning ner i sockersmeten.
  4. Vispa grädden och blanda ner den i sockersmeten.
  5. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner dem i sockersmeten.
  6. Häll försiktigt fromagen i en vacker serveringsskål eller i portionsformar och ställ kallt att stelna ca 3 timmar, gärna längre.
  7. Lägg hallonen ovanpå fromagen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.