Citron, vitlök och honung är smaker som gifter sig fint i den här kycklingrätten. Allt lagas samtidigt i en långpanna på knappa timmen i ugnen, medan du kan syssla med annat.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Pressa 2 av citronerna och häll saften i en liten kastrull. Tillsätt matfett, honung, vitlök, de repade bladen av rosmarin, salt och peppar. Värm försiktigt tills fettet smält.
- Lägg kycklingdelarna i ett lager i en långpanna. Fördela potatisklyftorna runt om. Häll citronsmöret över det hela och vänd runt potatisklyftorna i fettet. Tvätta den återstående citronen, dela den i 8 klyftor och fördela bland potatisarna. Stek mitt i ugnen ca 40 minuter och rör om ett par gånger under tiden.
- Kycklingen är färdig när köttsaften är klar och köttet släpper lätt från benen. Servera med en fräsch grönsallad.
Publicerat den
12 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar