Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och vitlökskyckling med kryddigt ris

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En smakfull kycklingrätt som passar lika bra till vardags som till fredagsmyset. Grundreceptet är från linas matkasse, men som med alla recept så sätter jag min egen prägel på maten. Hoppas det faller fler än mig i smaken!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Finriv det yttersta skalet av citronen, pressa sedan ut 2 msk citronsaft. Blanda samman detta i en bunke tillsammans med pressad vitlök, 3 msk olja, 2 tsk rosmarin, 1 tsk torkad dragon, 1 tsk svartpeppar och 1 tsk salt. Lägg kycklingen i en ungssäker form och häll över blandningen. Ställ in i ugnen i 15 minuter och ringla sedan över honungen. Ställ tillbaka i ugnen ytterligare 15 minuter eller tills kycklingen är klar. Blanda matyoghurt med finstrimlad knipplök, söt chilli pulver, salt och peppar. Ställ yoghurtsåsen åt sidan så den får dra ihop sig en stund. Mät upp ris och vatten för 4 portioner och rör ner 2 tsk orientalisk curry och 2 tsk söt chilli pulver innan kokning. Servera kycklingen med ris, yoghurtsås, skivad tomat och babyspenat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • imminn 17 maj 2011

    Hej! Detta låter väldigt gott och jag kommer att göra det helgen, då jag ska ha gäster. Jag lovar att återkomma med bedömning. MVH Imminn

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.