Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron risotto med vitloksräkor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Denna rätten har jag gjort manga gånger. Jättegott och det gar hyfsat snabbt! Jag använder inte alltid råa rakor, men det gar lika bra med kokta räkor (de bor dock vara stora!) Har även lagat risotton men rort i 2 msk hackad persilja och strimlad rokt lax. Jättegott det också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lagg räkorna i en skål med ingefaran, 1 pressad vitloksklyfta, chilli sås och 1 msk citron juice. Blanda och sätt åt sidan for marinering medan risotton kokas. OBS att räkorna inte ska marineras längre än såhär.
  2. Häll buljongen i en kastrull, lägg i saffran (det går kanske lika bra med gurkmeja, men har ej testat!) och sjud over låg värme.
  3. Värm oljan i en kastrull och fräs loken och den återstående vitloken i 2 minuter. Ror i citronskalet och riset, hoj värmen och koka i 1 minut tills riset blivit genomskinligt och täckt av oljan. Ror hela tiden!
  4. Häll i en slev med buljong i kastrullen och koka, ror då och då, tills all vätska har absorberats. Fortsätt att hälla i buljong, en slev åt gången, och koka i 16 - 18 minuter eller tills riset ar kokt. Ta bort från spisen, ror i återstående citron juice och satt åt sidan.
  5. Värm en wok eller stekpanna så den ar riktigt het. Häll i räkblandningen och koka under omrorning i 2-3 minuter tills räkorna ar rosa (om råa) och såsen bubblar och har tjocknat.
  6. Servera risotton i varma skålar, häll over räkorna och stro over persilja. Servera!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • heedwig 27 januari 2009

    Fantastiskr gott!. Väldigt matigt, men fräscht och gott. Toppen:)

  • Zara-F 4 maj 2009

    Balanserad och smakrik. Jätte gott! OBS! Byt inte safran till gurkmeja om du vill behålla det orginella smaket! Det blir helt annat smak med gurkmeja. :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.