Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronbröd

 
Skriv ut

Jättegott vetebröd till kaffebordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke, värm mjölken till 37 C och rör ut jästen. Blanda ner avsvalnat smör, salt och honung tillsätt vetemjöl. Degen är lös.
  2. Häll degen i en smörad och bröad långpanna och ställ den att jäsa på dragfri plats i 30 minuter.
  3. Blanda under tiden rivet citronskal, pärlsocker och hackad mandel. Strö blandningen över degen när den jäst färdigt. Hyvla smöret i tunna skivor och täck kakan. Grädda 20 minuter i nedre delen av ugnen, 200 C. Skär i passande bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.