Dessa läckra bullar har en spännande och välsmakande fyllning av banan, citron och råsocker. Bullarna ska helst avnjutas när de fortfarande är lite ljumma.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, ca 37 grader.
- Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt sedan resten av degvätskan, socker, salt, ägg och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt cirka 1 timma.
- Gör fyllningen. Rör smöret mjukt och smidigt. Skala och mosa bananerna tillsammans med citronsaften. Blanda det mjuka smöret med bananmoset och socker till en smidig kräm.
- Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord och arbeta in resten av mjölet. Dela degen i 40 bitar. Forma degbitarna till runda plattor med en fördjupning i mitten till fyllningen.
- Lägg lite fyllning i varje fördjupning. Dra upp och tryck till degen noga runt om. Lägg knytena i formar, med skarven nedåt.
- Låt bullarna jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen cirka 8 minuter.
Publicerat den
22 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar