Friskt och somrigt blir vetebrödet smaksatt med citron.
Instruktioner
- Smält smöret, häll på mjölken och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll över degvätskan och rör tills jästen är löst. Blanda i ägg, socker, salt, rivet citronskal, stött kardemumma och mjöl, lite åt gången. Spara lite mjöl till utbakningen. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek i ca 40 minuter.
- Rör samman smör, socker och citronskal till fyllningen.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Knåda degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär rullen i bullar, ca 4-5 cm breda. Ställ bullarna glest i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt jäsa i ca 20 minuter.
- Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter tills bullen fått en gyllene färg. Låt svalna på galler.
- Pudra bullen med florsocker innan servering.
Publicerat den
24 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar