Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronbulle

 
Skriv ut

Friskt och somrigt blir vetebrödet smaksatt med citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, häll på mjölken och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll över degvätskan och rör tills jästen är löst. Blanda i ägg, socker, salt, rivet citronskal, stött kardemumma och mjöl, lite åt gången. Spara lite mjöl till utbakningen. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek i ca 40 minuter.
  2. Rör samman smör, socker och citronskal till fyllningen.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Knåda degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär rullen i bullar, ca 4-5 cm breda. Ställ bullarna glest i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt jäsa i ca 20 minuter.
  5. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter tills bullen fått en gyllene färg. Låt svalna på galler.
  6. Pudra bullen med florsocker innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.