Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citroncake

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En god kaka att bjuda på till påsk!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smula ner kexen i en bunke, smält smöret och häll över kexsmulorna. Fördela blandningen i en smord form med löstagbar kant.
  2. Grädda mitt i ugnen i 5 minuter. Låt svalna. Blanda äggulor, kondenserad mjölk, citronsaft och rivetskal. Häll smeten över kexsmulorna och låt stå kallt minst 3 timmar.
  3. Garnera med citronskivor och citronmeliss.

Kommentarer (1)

  • berggrenskan 3 mars 2011

    Fick samma recept av en kollega, men hon brukar grädda kakan i 5-10 minuter för att få bättre konsistens.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.