Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citroncheesecake

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Smarrig kaka

Ingredienser

Instruktioner

Mixa chokladcookies,tillsätt kanel och smält smör. Tryck ut smulorna i botten av en form med löstagbar botten,ca 24 cm i diameter. Grädda i ca 10 min, låt svalna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter. Blanda samman med rivet citronskal,citronsaft,färskost och grekisk yoghurt. Ta upp gelatinbladen utan att krama ur och smält dem i kastrull på svag värme. Blanda ner i krämen. Häll fyllningen i formen. Vispa grädden styv. Vänd ner lemon curd och strösocker i vispgrädden. Droppa i lite gul hushållsfärg och blanda väl. Spritsa krämen ovanpå i ett vackert mönster. Ställ cheesecaken kallt minst 3 timmar. Riv över lite citronskal vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.