Detta är ett recept på en annorlunda och mycket god cheesecake. Den sega och nötiga mandelbottnen passar mycket bra till den syrliga och fräscha fyllningen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i bottnen på en springform, ca 24 cm i diameter.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum. Riv mandelmassan grovt.
- Blanda hälften av äggviteskummet med den rivna mandelmassan, det rivna apelsinskalet och citronskalet. Blanda ner resten av äggviteskummet.
- Häll smeten i formen och jämna till ytan. Förgrädda bottnen mitt i ugnen 15 minuter.
- Gör fyllningen: Vispa ihop kesella, färskost, äggulor, socker och rivet citronskal. Häll fyllningen över bottnen och ställ in formen i ugnen igen. Grädda kakan 45 minuter. Låt svalna.
- Garnera med vispad grädde och syltade apelsinskal.
Publicerat den
30 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar