Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citroncheesecake

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Detta är ett recept på en annorlunda och mycket god cheesecake. Den sega och nötiga mandelbottnen passar mycket bra till den syrliga och fräscha fyllningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i bottnen på en springform, ca 24 cm i diameter.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Riv mandelmassan grovt.
  3. Blanda hälften av äggviteskummet med den rivna mandelmassan, det rivna apelsinskalet och citronskalet. Blanda ner resten av äggviteskummet.
  4. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Förgrädda bottnen mitt i ugnen 15 minuter.
  5. Gör fyllningen: Vispa ihop kesella, färskost, äggulor, socker och rivet citronskal. Häll fyllningen över bottnen och ställ in formen i ugnen igen. Grädda kakan 45 minuter. Låt svalna.
  6. Garnera med vispad grädde och syltade apelsinskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.