Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citroncheesecake

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En lättlagad och mycket omtyckt cheesecake som kan bjudas som dessert eller till kaffet.

Ingredienser

Instruktioner

Finfördela kexen och blanda ner smält smör. Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar botten eller en pajform. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Blanda sockret med surmjölken. Vispa grädden och rör ihop med surmjölksblandningen. Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem i kokande citronsaft. Rör ner det något svalnade gelatinet i grädd- och surmjölksblandningen och häll i formen. Låt stelna i kylskåpet minst 3 timmar. Bred fruktpuré ovanpå. Strö över chokladströssel och dekorera med några citronmelissblad just före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.