- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 4 timmar
Skriv ut
Otroligt god och fräsh cheesecake med citron.
Instruktioner
- Gör så här:
Dela äggen, gulorna i en bunke och vitorna i en annan. häll strösocker och vaniljsocker över gulorna.
Vispa först äggvitorna till ett fast skum (med ren elvisp). Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.
Vispa äggulorna och sockret till en pösig ljusgul smet. Blanda i philadelphiaosten. Vispa vispgrädden, i en ny bunke, lagom fast, det har inte så stor betydelse. Rör därefter ner grädden i den ljusgula smeten.
Dela citronen på mitten och kläm ut saften ur ena halvan i smeten, se bara till så att inte några frön åker med. Smaka av för att få så mycket citronsmak som du vill. Smakar det jättemycket citron ska du inte få panik, för smaken dunstar lite under frysningen.
Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna i smeten, rör inte för mycket eller för fort för då försvinner det fluffiga man får av äggvitorna.
- Krossa digestivekexen och ha de i botten på en pajform, ha gärna på lite rivet citronskal. Blir det för mycket smulor kan du strö dessa över smeten.
Häll försiktigt över smeten i formen, ställ in i frysen i 4 timmar.
Till servering: Skär smala strimlor av det resterande citronskalet så att det blir som citronsträngar, lägg sedan dessa på toppen av cheesecakebitarna.
Publicerat den
11 mars 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den Var riktigt god. Fick använda ganska många citroner för att få en bra smak på den.
Jätte god!! Gör alltid efter det här receptet om jag ska göra en cheescake :)