Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citroncheesecake med ingefärsbotten

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Fräsch och sötsyrlig cheesecake med en touch av ingefära.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen med ingefära och blanda med smöret. Tryck ut den i en brödform eller en form med löstagbara kanter, 22 cm i diameter.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädden i en rynlig bunke. Tillsätt philadelphiaost, lemoncurd, florsocker och citronskal. Vispa ihop till en jämn smet.
  3. Smält gelatinbladen på svag värme i citronsaften i en kastrull, tillsätt försiktigt i smeten under vispning.
  4. Bred ut smeten på kexbotten. Ställ kallt att stelna i minst 5 timmar men gärna över natten. Garnera kakan med citronskivor och citronskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.