Instruktioner
Krossa kexen fint. Smält fettet, blanda det med kexsmulorna och tryck ut i botten på en rund form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter). Ställ i kylen.
Lägg fyra gelatinblad i vatten ca 5 minuter.
Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
Värm citronsaften i en kastrull. Tag den från värmen. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i citronsaften. Låt svalna något och häll ner i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck över och ställ i kylen minst 1 timme.
Blötlägg gelatinet till glasyren ca 5 minuter. Hetta upp socker och vatten i en kastrull, Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i kastrullen. Skrapa ner innehållet i passionsfrukterna, ta inte med hinnorna. Blanda väl och låt svalna.
Bred ut gelén över tårtan. Täck över och ställ i kylen tills gelén stelnat, minst 1 timme.
Lossa kakan från formen runt kanten och under bottnen med en kniv.
Tac för en jätte god efterrätt rekomenderar den varmt
Jättegod blev den och mycket fin!
Helt enkelt underbar!! Fick toppbetyg av hela familjen!! Den godaste cheesecaken vi ätit.
2 deciliter creme fraiche? Tänkte bara för det står del.
Oj, hade inte märkt att fingrarna hade hoppat snett, tack för att du såg det. Vist ska det vara dl (deciliter), så jag har rättat till det nu.
Jättegod och fräsch!