Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citroncheesecake på kanelbotten

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En ny variant!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en kastrull. Stöt kexen fint. Blanda kex, kanel och matfett till en gryning deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda ost, kesella, florsocker och skal och saft av citronerna. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Tillsätt gelatinet i en tunn stråle under omrörning. Häll smeten i formen. Ställ kakan i kylskåp minst 1 timme.
  3. Ciselera skalen från limefruken. Koka ev skivad limequats i sockerlag. Garnera med skalen, limequats och citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.