Extra smakrika citronmuffins. Friskt, fräscht, sött och syrligt på samma gång!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt. Smält smöret och tillsätt detta. Tillsätt det rivna skalet och ½ dl av citronsaften. Blanda bakpulver och mjöl i en separat skål. Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten växelvis med mjölken.
- Ställ ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll dem nästan ända upp till kanten med smet och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
- Maräng:
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sedan sockret, lite i taget tills du har en glansig marängsmet.
- Lägg marängsmeten i en spritspåse med tyll och spritsa på muffinsen. Bränn av med en gasolbrännare, men var försiktig så att pappersformarna inte tar eld.
Publicerat den
7 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar