Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citroncupcakes med vitchoklad- och lemoncurd frosting

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Fräscht och gott med dessa ljuvliga muffins. Glutenfria. Glutenfria muffins blir bäst om du bakar dem i muffinsbleck som ger stadga och hjälper dem att få fin höjd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda filmjölk och avsvalnat smält smör. Rör i fiberhusk och låt svälla i ca 5 minuter. Rör samman alla torra ingredienser och vänd ner i filmjölkssmeten. Rör i ett ägg i taget tillsammans med citronsaft och rivet citronskal.
  3. Fördela smeten i ett smort muffinsbleck eller muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
  4. Frosting: Hacka den vita chokladen och smält i vattenbad. Rör ner chokladen i färskost och lemoncurd.
  5. Bred ut eller spritsa på toppen av muffinsen. Strö över pärlsocker eller färgglatt strössel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.