Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrondricka med mynta

 
Skriv ut

Saften håller sig i ca 6 veckor. Späd 1 del saft med 4 delar vatten och servera med is i höga glas. Blir 2 liter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta citronerna noga. Skala dem tunt med en potatisskalare utan att få med det vita.
  2. Varva socker, citronskal och citronsyra i en skål. Pressa över citronsaften och lägg även i citronköttet.
  3. Plocka av myntabladen och lägg dem i skålen. Koka upp vattnet och häll det över. Rör tills sockret smälter. Täck över och ställ svalt 1 dygn.
  4. Sila saften genom silduk. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor. Tillslut och förvara svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.