Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronfläta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett amerikanskt vetebröd med krämig citronfyllning. Jag tycker om kardemumma i vetebröd, så det lade jag till. Det är annars ingen krydda man brukar hitta i det amerikanska köket...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i det fingervarma vattnet och låt det stå ca 5 minuter. Tillsätt socker, mjölk, smält smör, ägg, salt och 5 dl mjöl. Arbeta degen i ungefär 3 minuter. Häll i tillräckligt av resterande mängd mjöl för att få en lättarbetad deg. Häll upp den på mjölat bakbord och knåda den i några minuter. Lägg sedan tillbaka den i en smörad bunke, täck över och låt den jäsa i ungefär en timme.
  2. Fyllning: Vispa ihop cream cheese, socker, ägg och citronskal till en fluffig kräm.
  3. Kavla ut degen till en rektangel, ca 20x30 cm. Lägg den på en bakpappersklädd plåt. Sprid ut fyllningen längs mitten på rektangeln. På varje långsida skär du sedan 1 1/2 cm långa remsor in mot mitten (och fyllningen). Vik över flikarna över fyllningen, omväxlande vänster, höger, som om du gör en fläta. Tillslut ändtamparna. Täck över och låt jäsa ca 30 minuter.
  4. Grädda i 200 grader ca 25-30 minuter. Låt kallna.
  5. Glasyr: Blanda ingredienserna o ringla över flätan.

Kommentarer (1)

  • azlan_lena 6 november 2008

    Strålande succè gjorde denna underbara friska vetefläta . tummen upp för dig

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.