Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronformar

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En gudomligt god liten bakelsekaka ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de båda mjölsorterna och sockret i matberedare eller degbunke. Lägg kylskåpskallt matfett, skuret i mindre bitar, ovanpå. Hacka snabbt samman allt till en smidig deg. Lägg den inlidad i plastfolie i kylskåpet ca 30 minuter.
  2. Smörj små runda eller fyrkantiga bakelseformar väl. Kavla ut degen ca 3 mm tjock och ta med mått ut 15 runda kakor eller skär degen i fyrkantiga bitar, något större än formarna. Klä formarna med deg.
  3. Lägg 1-2 tsk lemon curd i formarna. Kavla ut resten av degen, ta ut lagom stora "lock" och täck formarna. Ställ dem på ugnsgallret och placera gallret på botten av ugnen.
  4. Grädda i 200° 10-15 minuter beroende på formarnas storlek. Stjälp försiktigt upp kakorna i handen då de kallnat. Pudra litet florsocker över formarna strax innan de ska serveras.
  5. Har du inte lemon curd hemma kan du byta ut den mot apelsin- eller citronmarmelad. De går utmärkt att frysa in, men pudra dem då inte med florsocker förrän de ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.