- Serverar: 15 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En gudomligt god liten bakelsekaka ...
Instruktioner
- Blanda de båda mjölsorterna och sockret i matberedare eller degbunke. Lägg kylskåpskallt matfett, skuret i mindre bitar, ovanpå. Hacka snabbt samman allt till en smidig deg. Lägg den inlidad i plastfolie i kylskåpet ca 30 minuter.
- Smörj små runda eller fyrkantiga bakelseformar väl. Kavla ut degen ca 3 mm tjock och ta med mått ut 15 runda kakor eller skär degen i fyrkantiga bitar, något större än formarna. Klä formarna med deg.
- Lägg 1-2 tsk lemon curd i formarna. Kavla ut resten av degen, ta ut lagom stora "lock" och täck formarna. Ställ dem på ugnsgallret och placera gallret på botten av ugnen.
- Grädda i 200° 10-15 minuter beroende på formarnas storlek. Stjälp försiktigt upp kakorna i handen då de kallnat. Pudra litet florsocker över formarna strax innan de ska serveras.
- Har du inte lemon curd hemma kan du byta ut den mot apelsin- eller citronmarmelad. De går utmärkt att frysa in, men pudra dem då inte med florsocker förrän de ska serveras.
Publicerat den
22 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar