Ljuvlig citronfromage toppad med frasiga kaksmulor och färska blåbär.
Instruktioner
- Vispa grädden löst. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en annan skål. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten 5-10 minuter.
- Låt citronsaften koka upp i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, krama ur gelatinet och rör ut det i den varma citronsaften.
- Rör försiktigt ner citronsaften i äggsmeten och vänd därefter ner grädden och citronskalet.Fördela smeten i 4-6 portionsformar. ställ dem i kylen några timmar.
- Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
- Smält smöret och rör samman det med de torra ingredienserna till havresmulet. Fördela ut blandningen på plåten och grädda smulet mitt i ugnen ca 7 minuter. Låt svalna.
- strö havresmulor över fromagen strax innan servering. Toppa med några färska blåbär.
Publicerat den
14 juni 2013
Liknande recept
Skriv kommentar