Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronfromage med havresmul och blåbär

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ljuvlig citronfromage toppad med frasiga kaksmulor och färska blåbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden löst. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en annan skål. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten 5-10 minuter.
  2. Låt citronsaften koka upp i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, krama ur gelatinet och rör ut det i den varma citronsaften.
  3. Rör försiktigt ner citronsaften i äggsmeten och vänd därefter ner grädden och citronskalet.Fördela smeten i 4-6 portionsformar. ställ dem i kylen några timmar.
  4. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  5. Smält smöret och rör samman det med de torra ingredienserna till havresmulet. Fördela ut blandningen på plåten och grädda smulet mitt i ugnen ca 7 minuter. Låt svalna.
  6. strö havresmulor över fromagen strax innan servering. Toppa med några färska blåbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.