Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronfromage med jordgubbar och mango

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Fromagen kan varieras med olika bär och frukter. Frysta bitar av mango är utmärkt att ha på lut när bären inte räcker. Obs! Receptet kräver inte ugn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Krossa kexen fint och blanda med det smälta smöret. Tryck ut kexsmulorna i en rund form med löstagbara kanter. Ställ formen i kylen.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt.
  3. Dela äggvitor och -gulor. Vispa gulor med ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät kräm.
  4. Vispa vitorna väl och vänd ner i smeten. Värm citronsaften, krama ur gelatinbladen och lös dem i den varma saften. Låt det hela svalna något och rör ner saften i ostkrämen under vispning. Häll blandningen i formen och ställ kallt minst 1 timme. Garnera med frukt vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.