Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronfromage med yoghurt

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En fräsch och frisk dessert. Jag är dessutom mycket svag för citron och tycker att en citrondessert oftast avrundar en måltid perfekt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Vispa äggulor och socker vitt och luftigt. Tillsätt citronskal och -saft. Krama ur gelatinet och smält bladen i 1 msk hett vatten. Vispa ned gelatinet i en tunn stråle i äggmassan.
  2. Vispa grädden till skum. Rör ned yoghurten i äggmassan. Vänd försiktigt ned grädden. Fördela fromagen i glas eller portionsskålar och ställ dem kallt ett par timmar för att stelna.
  3. Garnera med en klick vispad grädde och färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.