Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronfyllda spättafiléer

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Basilikan med sin lite kryddiga smak passar bra till all slags fisk.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg spättafiléerna på ett skärbräda. Skala och tärna citronen. Ta vara på saften. Skala och finhacka äggen. Strimla basilikan. Blanda citron- och ägghack med hälften av basilikan. Smaka av med salt och peppar. Fördela fyllningen på spättafiléerna. Rulla ihop eller vik filéerna dubbla. Krydda dem med salt och peppar. Lägg spättafiléerna i en traktörpanna. Häll över fiskbuljong, citronsaft och grädde. Sjud under lock ca 5 min. Strö över maizenaredning och sjud ytterligare någon minut. Skiva oliverna, strö dem och resten av basilikan över fisken. Servera citronspättan med couscous eller ris och gröna bönor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.