Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronglacerade grönsaker – LCHF

(1 kommentar)  
 • Serverar: 4-6 portioner
 • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett LCHF alternativ till potatis, ris och pasta. Kan göras utan citronsmak om den skulle kollidera med huvudrättens smak.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Skär bort allt utstickande grönt på fänkålen och putsa bort missfärgade delar. Dela den på längden och skär i klyftor. Lägg i en skål och olja in. Sprid på ett brätt och grädda i fyra minuter i 175°C.
 2. Skala och dela löken på längden och skär i klyftor. Lägg i en skål och olja in. Lägg löken på fänkålen och grädda i fyra minuter.
 3. Dela zuccinin på längden och skiva en cm tjockt. Lägg i en skål och olja in. Lägg zucchinin på fänkål och lök och grädda i fyra minuter.
 4. Rensa paprikorna, dela på längden i åtta delar och skär varje del i två jämstora bitar. Lägg i en skål och olja in. Lägg uppe på alla andra grönsaker och grädda i sex minuter.
 5. Riv citronen och slamma upp det rivna skalet i lite olivolja med citronsmek som att går lättare att sprida på grönsakerna.
 6. Kontrollera att alla grönsaker är mjuka, men att paprikan har kvar lite spänst. Fortsätt grädda vid behov. Ta ut, låt rinna av i durkslag och häll i en skål. Salta, häll över citronskalen/-oljan och blanda runt så att citronsmaken kommer åt överallt.
 7. Det går att värma upp grönsakerna i mikro precis före servering om de fått vila för länge och svalnat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

 • Carpediem76 27 februari 2011

  Detta tyckte vi om, gott med citronsmaken. Jag hade bara vanlig olivolja som jag blandade med rivet citronskal det funkade bra, blev nog med citron smak tyckte vi. Kommer vi säkert att göra fler gånger :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.