Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronglanskaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En frisk och god kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smör och socker röres pösigt och de uppvispade äggen iblandas jämte citronskalet, mjölken och mjölet, blandat med bakpulvret.
  2. Smeten hälles i en smord och brödbeströdd form och gräddas genast i varm ugn, 225 grader.
  3. Glasyr: Florsocker och citronsaften röres till en blank och jämn massa och härmed bestrykes kakan sedan mesta hettan avgått. Häll den hackade mandeln över glasyren.

Liknande recept

1 h 30 min
8-10
1

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.