- Serverar: 3-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ska de va, ska de va ordentligt. Mycket vispgrädde och mycket citronsmak. Vansinnigt god citronglass.
Instruktioner
- Vispa äggen och sockret så att det blir vitt och fluffigt. Skölj och borsta citronerna noggrant. Riv av det yttersta gula skalet och pressa ur saften.
- Blanda i rivet och häll i saften i en fin stråle i äggsmeten och rör om. Vänd ner den vispade grädden och rör runt försiktigt så att allt blandas ordentligt.
- Kör i glassmaskin 45-50 minuter och häll därefter ner glassmeten i en plastform och ställ in i frysen, ska frysa minst 4 timmar. Om inte glassmaskin används så häll smeten i en plastform och in i frysen. Ta ut och rör runt några gånger under infrysningen, så att inte rivet och citronsaften sjunker till botten.
- Servera med bär efter smak, chokladsås eller kolasås.
Publicerat den
9 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar