Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronglass i sitt skal

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Magiskt gott och fullkomligt smälter i munnen. Älskar citronglass och detta recept är supergott! Tips! Receptet ger cirka 1,3 liter glass

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg äggulorna och sockret i en bunke. Vispa tills blandningen har blivit porös och luftig. Tvätta citronerna noga. Riv i skalet från citronerna och pressa ur saften av en citron.
  2. Häll grädden, mjölken och den uppskurna vaniljstången i en kastrull och koka upp. Häll den kokande gräddblandningen över äggsmeten under omrörning. Låt stå och svalna under omrörning.
  3. Tag upp vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna. Kör i glassmaskin och ställ i frysen. Om man inte har glassmaskin rör om under infrysningen.
  4. Tvätta citronerna mycket noga. Skär av en bit av botten så citronen kan stå. Dela dem på mitten och rensa ur dem. Fyll citronskalet med glass. Man kan även servera glassen enkelt och lätt på en tallrik. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.