Instruktioner
Vispa äggen tillsammans med hälften av sockret tills det blir en ljusgul fluffig smet.
Häll grädde i en kastrull och tillsätt citronzest och resten av sockret. Koka på medelhög värme tills sockret löst upp sig. Vispa sedan gradvis ner den varma gräddblandningen i äggsmeten.
Häll tillbaka allt i kastrullen. Tillsätt dill och låt sedan smeten sjuda upp till 84 grader ( använd termometer). Går temperaturen upp över 85 grader blir det äggröra, så stå beredd. När rätt temperatur är nådd häller du snabbt över smeten i en bunke. Låt sedan smeten svalna i rumstemperatur innan du ställer in den i kylen. Låt den stå där tills den kylts ner ordentligt, helst över natten.
Dagen efter rör du om i smeten ( dill och zest samlar sig gärna på botten) innan du häller den i glassmaskinen. Därefter följer du glassmaskinens instruktioner.
Servera direkt. Vill du ha glassen fastare ställer du in den i frysen en timme eller två innan servering.
Kan förvaras i frysen i upp till en vecka utan att förlora smak och konsistens. Har glassen blivit hårdfrusen mår den bäst av att stå en halvtimme i kylen innan servering.
Det var faktiskt inte gott med dill tyvärr. Passa bara inte ihop med glassen. OK det är en smaksak men jag personligen gillar inte det.