Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronglass med choklad och sockerägg

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Citronglass är det bästa jag vet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägget tjockt och pösigt tillsammans med gulorna och florsockret. Vänd ner den vispade grädden försiktigt samtidigt som en blandning av citronskal, citronsaft och likör tillsätts lite i sänder.
  2. Häll upp glassblandningen i en rundbottnad plastbunke och frys den i 4-5 timmar eller över natten.
  3. Doppa bunken i hett vatten tills den går att lossa. Stjälp upp glassen. Ställ den i frysen tills den ska serveras.
  4. Garnera med smält blockchoklad och ev sockerägg eller annan dekoration.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LizzyElisabeth 1 juli 2009

    Jag brukar använda någon mer äggula och vanligt socker. Garnerar man dessutom med citronmeliss ser det ännu vackrare ut och smakar mums..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.