Servera denna glasstårta med hallon och ett glas dessertvin.
Instruktioner
- Ställ burken med kondenserad mjölk i en kastrull med vatten. Låt koka under lock i 3 timmar till en tjock kolasås. Låt burken svalna i 15 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten.
- Krossa kexen i en matberedare. Tillsätt socker och smält smör. Tryck ut smulorna i formens botten och grädda mitti ugnen i ca 5 minuter och låt kallna.
- Dela äggen. Vispa vitorna i en separat skål till hårt skum. Vispa grädden. Vispa äggulor och socker luftigt. Tillsätt citronskal och saft. Vänd i crème fraiche, grädde och till sist äggvitor i smeten.
- Varva citronfyllningen med kolasmeten i formen. Avsluta med att ringla kolasås ovanpå. Sätt formen i frysen i minst 6 timmar.
- Ta fram glasstårtan ca 10 minuter innan den skall serveras och hyvla eller riv mjölkchoklad över och servera.
Publicerat den
24 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar