Fräsch glasstårta med söta marängbottnar och syrlig kräm av lemon curd och kesella. Gelatin är blandat i smeten, vilket gör att glassen håller ihop och inte smälter. Detta gör att den även fungerar bra som dessert på en buffé.
Instruktioner
- Vispa äggulor, socker och vaniljfrön pösigt. Vispa i kesella och lemon curd. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Värm 1 dl av gräddsmeten i en liten kastrull. Ta från värmen och låt gelatinet smälta däri. Rör ner gelatinet i gräddsmeten och vänd sist ner hårt vispade äggvitor.
- Lägg en marängbotten i en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Bryt den andra i bitar och täck så att marängen fyller formens botten. Häll smeten i formen.
Täck över och frys i minst 4 timmar.
- Låt tårtan stå en stund i rumstemperatur före servering. Garnera med bär och mynta.
Publicerat den
27 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar