Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronglasstårta med bär

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Fräsch glasstårta med söta marängbottnar och syrlig kräm av lemon curd och kesella. Gelatin är blandat i smeten, vilket gör att glassen håller ihop och inte smälter. Detta gör att den även fungerar bra som dessert på en buffé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön pösigt. Vispa i kesella och lemon curd. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten.
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Värm 1 dl av gräddsmeten i en liten kastrull. Ta från värmen och låt gelatinet smälta däri. Rör ner gelatinet i gräddsmeten och vänd sist ner hårt vispade äggvitor.
  3. Lägg en marängbotten i en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Bryt den andra i bitar och täck så att marängen fyller formens botten. Häll smeten i formen. Täck över och frys i minst 4 timmar.
  4. Låt tårtan stå en stund i rumstemperatur före servering. Garnera med bär och mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.