Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrongrässoppa med lax, torsk och räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En smakrik soppa som har blivit en favorit här hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa citrongräs med baksidan av en kniv. Skiva chili och grovhacka koriandern. Lägg i kycklingbuljongen tillsammans med fisksås och råsocker i en kastrull. Låt det koka upp och ställ åt sidan. Sila och koka upp igen. Smaka av med limesaft.
  2. Tärna fisksorterna och blanda dem i en skål med 1 tsk salt, riven ingefära och chilisås. Låt det marinera. Koka glasnudlarna enligt anvsining på förpackningen. Strimla morötter, gurka och sticklökar mycket fint. Lägg ner fisk i buljongen och låt soppan få ett snabbt uppkok.
  3. Fördela grönsaker, räkor och glasnudlar i soppskålar och slå fisksoppan över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.