Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrongranita

 
Skriv ut

Granita är en typ av sorbet, men lite grövre i sin struktur och som ska ätas direkt när den är klar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala av det yttersta skicket av skalet på 2 av citronerna. Blanda källvattnet och sockret i en gryta och värm, rör om tills sockret helt löst sig.
  2. Lägg i citronskalen och koka upp tills du har en sirap. Häll i en kall skål, täck och ställ in i kylskåpet och låt sirapen kallna ordentligt.
  3. Sila bort skalen från sirapen. Pressa citronerna och tillsätt saften till sirapen.
  4. Du kan nu göra på två olika sätt för att få fram din granita.
  5. Häll blandningen i en metallskål och ställ in i frysen. Ta fram och rör om med ca 30 minuters mellanrum för att ta bort iskristallerna från kanten. Håll på med detta i ca 3-4 timmar, på slutet kan du få röra om lite oftare
  6. Häll blandningen i din glassmaskin och kör den tills din granita har en konsistens som kan skedas. Men inte är helt genomfrusen.
  7. .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.