Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrongrottor

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Minipajen där krispiga smulor varvas med en syrligt frisk citronkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med smulorna. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt det kalla smöret i mindre bitar. Finfördela smöret i mjölblandningen med fingertopparna och nyp ihop till en smulig massa.
  2. Rör ihop ägg och socker till citronkrämen i en mikrotålig bunke. Tillsätt det rivna citronskalet, citronsaften och mjölet och rör ihop till en lös smet.
  3. Värm krämen på högsta effekt i mikron. Vispa med jämna mellanrum och värm krämen i någon minut tills den börjar tjockna. Vispa ihop till en slät kräm.
  4. Fördela det mesta av smulorna i små pappersformar. Tryck till lite och gör en fördjupning i varje paj. Fyll citronkrämen i formarna och avsluta med resten av smulorna.
  5. Grädda minipajerna i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.