Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronig kotlettstek i lergryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tycker att lergryta är perfekt för hela bitar kött. Inget os, saftigt kött och sicken en sky det blir! Citron och persilja kan bytas mot katrinplommon - en klassiker!

Ingredienser

Instruktioner

1. Lägg lergrytan i blöt minst en halvtimme innan den ska användas. 2. Skär loss köttet från benet men så att det sitter fast i "vinkeln". 3. Stick/skär skåror i köttet och peta in små bitar hyvlat citronskal och persiljeruskor. (Eller stoppa halva katrinplommon i hålen.) 4. Blanda soja, olja och citronsaft och gnid in köttet. Salta och peppra. 5. Lägg köttet i lergrytan och sätt in i KALL ugn. Ställ termostaten på 250 grader och låt grytan stå inne i 1 3/4 timme. 6. Ställ grytan på trä- eller tygunderlägg när du tar ut den ur ugnen. Låt köttet vila i grytan ca 10 minuter med locket på glänt. 7. Lossa köttet från benet, skär upp i snygga skivor. OBS! Köttresterna som blir kvar på benen är SUVERÄNT goda och lämpliga till kocken som belöning!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.