Jättegott med den friska smaken av citron och sötman av marängen.
Instruktioner
- Ugn 175º.
- Arbeta hastigt samman ingredienserna till kakdegen så den blir smidig. Lägg i kylskåp.
- Vispa äggvitorna med sockret till en hård maräng. Tillsätt citronaromen i slutet av vispningen och låt den bara blandas in helt lätt.
- Kavla ut kakdegen på ett bakplåtspapper till en ca 50 cm lång och 20 cm bred platta. Stryk ut marängen jämnt på degen och rulla sedan ihop den i pappret som en rulltårta, det vill säga från långsidan. Lägg i frysen i ca 30 minuter.
- Ta ut kakrullen ur frysen och låt den ligga någon minut. Ta försiktigt av pappret och skär upp ca 1 cm tjocka skivor av rullen och lägg upp på bakpappersklädd plåt.
- Grädda kakorna i ca 15 minuter, tills marängen och kanterna fått lite färg.
Publicerat den
2 augusti 2008
Skriv kommentar