Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkaka från Sydafrika

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Här kommer ett recept på en citronkaka som verkligen smakar citron. Ett måste på kaffebordet för den som verkligen älskar citronens syrlighet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker pösigt Tillsätt äggulorna, saltet och det rivna citronskalet. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i sockerblandningen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dessa. Häll allt i en smord och ströad form och grädda i 175 grader i ca en timma.
  2. Värm saften från citronerna tillsammans med florsockret, koka ej. Stick små hål i den varma kakan med en provsticka och häll över citronblandningen och låt saften tränga ner i kakan.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • heartfriend 8 mars 2011

    Hur stor form ska det vara?

  • pihal 11 mars 2011

    jag brukar grädda den i en vanlig rund form

  • Gothvix 8 april 2011

    Jag tyckte detta var super gott! Tack för att du delade med dig :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.