Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkaka med äpplen.

 
Skriv ut

Serverar du med en klick grädde eller halvsmält glass till blir det en riktig kalaskaka.

Ingredienser

Instruktioner

Ugn 200º. Sätt på ugnen och smöra och bröa en form med löstagbar botten. Riv mandelmassan grovt och rör samman den med socker, vaniljsocker, citronskal och fett. Tillsätt äggen, ett i taget och rör kraftigt. Blanda till sist ner mjölet och bakpulver. Häll smeten i formen och stick ner skalade och klyftade äpplen i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 40-45 minuter. Pröva med en sticka. Ta kakan ur formen och ät den ljummen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.