Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkaka med lakrits

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Spännande kombination! Vill du göra en festligare variant kan kakan bredas över med lätt vispad grädde, gärna smaksatt med limoncello (citronlikör) eller lite pressad citronsaft.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret, vetemjöl och citronskal.
  3. Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Klipp Käcken i små bitar och strö dem över smeten.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • delikat 3 juni 2008

    För en lakritsälskare som mig var den här kakan en fullträff. Andra i familjen var inte lika övertygade över smaken!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.